گوشت از مواد اولیه ای است که در بیشتر غذاهای ما یافت میشود. در بیشتر خورشها و خوراکها و پلوها و چلوها حضور دارد و قیمت گرانی هم دارد. پس باید بدانیم چه بخریم و چقدر بخریم و از کجا بخریم. باید به تازگی و سلامتی آن پی ببریم. روش مزه دار کردن و طبخ و نگهداری آن را بدانیم. پس اگر مایلید بدانید مطلب زیر را با دقت بخوانید.
در باب خرید گوشت قرمز
- گوشت گاو و گوساله، قرمز پررنگ است و گوشت گوسفند، قرمز روشن. گوشت گوسفند، چربی و استخوان و قیمت بیشتری نسبت به گوشت گاو و گوساله دارد. همچنین طبع گوشت گوسفند گرم است و طبع گوشت گاو سرد.
- اگر دیدید چربی روی گوشت حباب دار شده است، رنگ گوشت تیره و گوشت سفت است و چربی، رنگ سفیدش را از دست داده و تیره رنگ و چرک مانند شده است یعنی گوشتی که خریده اید بیش از 24 ساعت در مغازه مانده است. اگر از گوشت فروشی اکبری خرید میکنید خیالتان از بابت سلامت گوشت راحت باشد.
- از خرید گوشت خارج از یخچال خودداری کنید.
- گوشتی که نقاط خونریزی و دانه های غیر عادی داشت را نباید خرید.
- کم رنگی یا پررنگی گوشت نشانه وجود بیماری در دام است. پس گوشتی که تغییر رنگ داشت را نخرید.
- گوشت نباید بافتی خشک و چروکیده و بوی نامطبوع داشته باشد.
گوشت فروشی اکبری که برای رفاه حال مشتریان به قصابی آنلاین هم تبدیل شده است با عرضه گوشت های با کیفیت نگرانی شما از بابت سلامت گوشت را رفع میکند.
نکاتی که باید در هنگام پخت گوشت رعایت کنید
- بعد از خرید گوشت باید آن را در جهت بافت ماهیچهها خرد کرد تا در هنگام پخت سفت نشود.
- از قبل باید گوشت را از فریزر درآورده باشید تا دمایش به دمای محیط رسیده باشد و نرم شده باشد. اگر گوشت منجمد را در تابه بیندازید مغز پخت نخواهد شد و تنها اطرافش حالت سوختگی پیدا میکند.
- در پخت با حرارت بالا چربی های روی گوشت سریع میسوزند و مادهی شیمیایی سرطانزایی تولید میکنند.
- دمای 57 تا 60 درجه سلسیوس یعنی حرارت ملایم را برای طبخ گوشت تامین کنید. تا بافت گوشت آسیب نبیند و مواد مغذی آن از بین نروند.
- اگر زمان پخت طولانی شود ویتامین ها و مواد مغذی از بین میروند. پروتئین ها ساختارشان را از دست میدهند و در این حالت گوشت نه هضم میشود و نه جذب.
- قبل از پخت، اصلا به گوشت قرمز نمک نزنید. نمک سبب تبخیر سریع آب گوشت میشود و در این صورت چربی های گوشت سریعا میسوزند. که هم عامل سفتی گوشت است هم عامل ایجاد سرطان.
- برای پخت گوشتظرف بزرگ انتخاب کنید. چون گوشت آب میان بافتی دارد و این آب باید بخار شود و از گوشت خارج شود. اگر ظرف کوچک باشد این بخار به گوشت بر میگردد و هم گوشت را سفت میکند هم عامل ایجاد نفخ میشود.
انواع روش پخت گوشت
گوشت قرمز را هم میتوان آب پز کرد هم سرخ و هم کباب.
کباب کردن
گوشت ها را در جهت بافت ماهیچه و در اندازه های کوچک خرد کنید. تا درون و بیرونش باهم پخته شود. آن را چند ساعت قبل در مخلوطی از روغن زیتون، فلفل سیاه، ماست، لیمو ترش و پیاز قرار دهید. اجازه ندهید قسمت بیرونی گوشت بسوزد. چرا که خوردن این قسمت های سوخته ئر دراز مدت سرطان ایجاد میکند. بهتر است از خوردن کباب نیمپز برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های انگلی خودداری کنید.
اگر میخواهید آبپز کنید
بهتر است آن را روی حرارت ملایم بپزید. زمان مناسب برای پخت گوشت گوساله و گاو بدون دیگ زودپز چهار ساعت و برای گوشت گوسفند 3 ساعت است. پخت طولانی مدت خواص گوشت را از بین میبرد و بافت آن را سفت میکند و هضم و جذب آن را با مشکل مواجه میکند.
سرخ کردن هم یکی از روش های پخت است
در این روش باید گوشت را از قبل به دمای محیط رسانده باشید. تابه را کاملا گرم کرده باشید و روغن را در آن ریخته باشید. باید بگذارید روغن کاملا داغ شود. حالا گوشت ها را در تابه بریزید. حرارت را جوری تنظیم کنید که نه گوشت بسوزد و نه در روغن آب بیندازد. آن ها را با یک کفگیر زیر و رو کنید تا همه ی قسمت ها یکدست سرخ شوند. برای سرخ کردن گوشت گوساله کمی بیشتر از گوشت گوسفند وقت بگذارید.
نگهداری گوشت در خانه
اگر دمای یخچال را بین صفر تا 4 درجه قرار داده اید پس ظرف دو روز باید گوشت ها را مصرف کنید. نگهداری گوشت در دمای پایین از رشد باکتری ها جلوگیری میکند و گوشت را تازه نگه میدارد. اگر میخواهید مدت زمان طولانی تری گوشت را ذخیره کنید، پس باید آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و در نایلون فریزر یا ظروف نگهداری بریزید و در فریزر با دمای 18 درجه سلسیوس زیر صفر قرار دهید. روی بسته های گوشت تاریخ ورود به فریزر را یادداشت کنید تا طول دوره نگهداری را بدانید و آن را کنترل کنید.