گیاه خواری هم فواید زیادی برای سلامتی و شادابی دارد و هم اینکه طولانی مدت مضراتی نیز برای بدن دارد. صحبته های بسیاری در ارتباط با گیاه خواری زده شده، عده ای به علت حمایت از حیوانات و شادابی و سلامتی بیشتر معتقدند که مفید است و عده ای نیز این نوع رژیم را محرومیت از منابع حیوانی می دانند. میوه و سبزی ها دارای اهمیت بالایی هستند و افرادی که زیاد از آنها استفاده میکنند افراد سالمتری هستند. از طرفی هم مصرف کمتر گوشت و مصرف سبزیجات خطر ابتلا به سرطان ها را کاهش میدهد. باعث پایین آمدن کلسترول و کاهش وزن نیز می گردد.
مصرف هفتگی پروتئین ها برای افراد سالم ضروری است، مگر اینکه عناصری از قبیل آهن، روی، ویتامین D، کلسیم و ... که از پروتئین ها به بدن می رسد را بتوان از گیاهان گرفت. اما برخی از این عناصر ضروری برای بدن در هیچ گیاهی یافت نمیشود مثل ویتامین B12؛ ویتامینی حیاتی که برای خونسازی و تکثیر سلولی اهمیت دارد و تنها در منابع حیوانی مانند جگر، شیر، پنیر و تخممرغ یافت میشود.
وقتی تصمیم به شروع رژیم گیاهی کردید بهتر است دقت کنید که ممکن است دچار فقر این ویتامین شده و به بیماریهایی مثل کمخونی، مسمومیت و مشکلات پوستی دچار شوید. رژیم گیاه خواری به علت نبود تنوع، مواد غذایی حاوی پروتئین و نشاسته کمتری به همراه دارند که میتواند دچار کمبود های مواد غذایی در بدن گردند. در این رژیم بهتر است گیاهخواری با شیر، تخممرغ و عسل همراه کنید. یاد آور می شویم همراه غذایی که میخورید باید ویتامینها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و تعداد زیادی ترکیبات شیمیایی در اختیار بدن قرار گیرد. این ترکیبات مختلف را نمیتوانید فقط از یک گروه غذایی بهدست بیاورید.دانشمندان و محققین دریافتند که تراکم استخوان گیاه خواران پنج درصد کمتر از تراکم استخوان گوشتخواران است.
بنابراین از همه گروههای غذایی مثل نان، غلات، سبزی، میوه، لبنیات و گوشت استفاده کنید.