تابه‌حال چیزی از خواص گوشت بلدرچین و طعم بی‌نظیر آن به گوشتان خورده است؟

گوشت بلدرچین یکی از پر‌مصرف‌ترین انواع گوشت‌ در جهان است که همواره با فواید چشمگیر و طعم لذیذش شناخته می‌شود. بلدرچین به‌طور گسترده در کشورهای آسیایی مانند چین و ژاپن استفاده بیشتری دارد و در آمریکای شمالی، اروپا، آفریقا، استرالیا و آمریکای جنوبی نیز یافت می‌شود. این گوشت کمی زمان می‌برد تا کاملا پخته شود، اما وقتی طعم و بافت لذیذ و آبدار آن برای اولین بار زیر زبانتان بیاید، متوجه می‌شوید که کاملا ارزش زحماتتان را دارد!

در این مطلب تصمیم داریم شما را با فواید گوشت بلدرچین آشنا کنیم و در انتها نیز، با دستور ویژه سرآشپز مجله  گوشت فروشی اکبری به آموزش یک سوپ بلدرچین خوشمزه و مقوی بپردازیم. با ما همراه باشید.

همه آنچه باید درباره بلدرچین بدانید

گوشت بلدرچین یک انتخاب غذایی ارزشمند با فواید منحصر به فرد از دسته ماکیان است. این پرنده کوچک و چاق با پرهای قهوه‌ای، در حالت پرورشی و گوشتی، وزنی حدود 1-2 پوند (تقریبا 400 تا 900 گرم) دارد. بلدرچین که از خانواده قرقاولان است؛ به‌خاطر گوشت سفید طعم‌دارش بسیار مورد توجه است. این پرنده در هند به طور عامیانه با نام “باتر” شناخته می‌شود و به صورت طبیعی در مناطق مختلفی مشاهده می‌شود.

فواید گوشت و تخم بلدرچین برای سلامتی

بلدرچین سرشار از پروتئین، ویتامین‌ها، مواد معدنی، آهن و درشت مغذی‌هایی مانند کلسیم، فسفر، روی و غیره است. در اینجا چند نوع از فواید برجسته آن و تاثیرش بر سلامتی را بررسی می‌کنیم:

  1. از جمله خواص بلدرچین می‌توان به این نکته اشاره کرد مه حاوی مجموعه‌ای از ویتامین‌ها از جمله ویتامینA،B،D و K است.
  2. تخم بلدرچین و گوشت آن سرشار از سلنیوم، اسیدهای چرب ضروری و آنتی اکسیدان است. اگر به دنبال دریافت حداکثر خواص این گوشت هستید، بهتر است به صورت آن را به‌صورت تازه و از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید.
  3. اعتقاد بر این است که تخم بلدرچین باعث بهبود روند رشد مو می‌شود، علت آن این است که بلدرچین منبع‌ خوبی برای جبران کمبود آهن، روی، اسید آمینه‌ها و بسیاری از ویتامین های موجود در بدن است.
  4. تحقیقات نشان می‌دهند که تخم بلدرچین به درمان کم خونی کمک می‌کند؛ زیرا غنی از مقادیر مناسبی ویتامین  A، آهن و ویتامین B12 است.

بررسی ارزش غذایی گوشت بلدرچین

ارزش غذایی موجود در یک عدد بلدرچین با حدود وزن 90 گرم به شرح زیر می‌باشد:

کالری 123
چربی کل 4.2 گرم یا 5%
چربی اشباع 1.2 گرم یا 6٪
چربی ترانس 0 گرم
کلسترول 64.4 میلی گرم یا 21%
سدیم 46.9 میلی گرم یا 2%
کربوهیدرات کل 0 گرم
فیبر 0 گرم
پروتئین 20 گرم یا 40%
ویتامین C  6.6 میلی گرم یا 7%
آهن 4.1 میلی گرم یا 23%
کلسیم 12 میلی گرم یا 1%
پتاسیم 218 میلی گرم یا 5%
فسفر 282.4 میلی گرم یا 23%

بررسی طعم و مزه گوشت بلدرچین

گوشت بلدرچین لطیف و آبدار است. این گوشت دارای طعمی متمایز و ملایم است. بافت سبک بلدرچین موجب لذیذ بودن طعم گوشت می‌شود و به این جهت، انتخاب خوبی برای کباب کردن، گریل بر روی چدن و پخت در دستور عمل‌های ایرانی قلمداد می‌شود. بلدرچین بافت نازکی دارد و از این رو بهتر است در چربی سرخ شود و یا در دمایی مناسب پخت شود، تا رطوبت گوشت حفظ گردد. می‌توان در آماده سازی و مرینیت گوشت، آن را با یک پرده از چربی بپوشانید؛ این ترفند از خشک شدن آن در هنگام پخت جلوگیری می‌کند.

بررسی تفاوت بین گوشت بلدرچین و گوشت مرغ

گوشت بلدرچین با توجه به داشتن بافتی نازک، نسبت به گوشت مرغ سریع‌تر طعم‌دارمی‌شود. آبدار بودن این گوشت تجربه طعم بهتری را نسبت به سینه مرغ بدون استخوان درغذاها به همراه دارد. از طرفی بلدرچین به‌خاطر داشتن پروتئین بالا، می‌تواند جایگزین منابع پروتئینی برای افراد دارای محدودیت در رژیم غذایی باشد. از دیگر خواص گوشت بلدرچین می‌توان به این نکته اشاره کرد که این گوشت علاوه بر پروتئین بالا، دارای کالری کمتری نسبت به مرغ است و خوراک تهیه شده از این گوشت انتخاب هوشمندانه‌ای برای ورزشکاران به حساب می‌آید.

سه دستور‌عمل خوشمزه با گوشت بلدرچین

در اینجا 3 روش محبوب برای تهیه بلدرچین آورده شده است که حتما از آنها لذت خواهید برد:

بلدرچین شکم پر

این دستور عمل خوشمزه، فکرتان را غلغلک می‌دهد و شما را به وجد می‌آورد! بلدرچین با روش‌های پخت با آب، کباب کردن و یا تهیه به روش شکم‌ پر، طعمی بهشتی به خود می‌گیرد.

در بلدرچین شکم پر، می‌توان با فیلینگ دلخواه در شکم یک بلدرچین کامل و سپس پوشاندن خوراک با کره، یک ترکیب طلایی ساخت. بلدرچین را تا زمانی که بافتی لطیف و قهوه‌ای رنگی پیدا کند، برشته کنید. اگر از دمای تابشی مستقیم برای پخت استفاده می‌کنید باید روی خوراک طلایی شده و با فرو کردن چنگال، بافت گوشتی آن به آسانی باز شود.

بلدرچین بخارپز

یکی از بی‌دردسرترین و ساده‌ترین دستور العمل‌هایی که حتما باید امتحان کنید، پخت بلدرچین بخارپز است که به زمان زیادی نیاز ندارد. اما طعم این گوشت در یاد مهمان‌های شما باقی می‌ماند. فراموش نکنید که از چاشنی‌های مناسب و ادویه‌هایی نظیر زردچوبه، نمک و فلفل برای طعم‌دار کردن این گوشت استفاده کنید. بخارپز کردن بلدرچین باعث تشدید طعم بافتی گوشت و ادویه‌ها می‌شود.

بلدرچین به سبک چینی

گوشت بلدرچین برشته شده‌ای که به سبک آسیایی برای یک وعده شام یا ناهار تهیه شده باشد؛ طعم به یاد ماندنی دارد می‌تواند یک تغییر جذاب در برنامه غذایی این هفته شما باشد. استفاده از سس تهیه شده با استفاده از مواد ساده مانند سس باربیکیو و عسل، سس سویا، زنجبیل، سیر و روغن کنجد در کنار این غذا، نتایج فوق‌العاده خوشمزه‌ای را به همراه دارد. پس از مرینیت کردن گوشت با مواد دلخواه، آن را روی گریل داغ قرار داده و پس از ترکیب شدن طعم‌های مختلف با هم، یک وعده غذایی بسیار لذیذ آماده می‌شود.

بررسی خواص گوشت بلدرچین در طب اسلامی

این گوشت با توجه به طبع گرم و خشکی که دارد، جایگزین بسیار خوبی نسبت به گوشت سفید و مرغ است. مرغ طبعی سرد و تر دارد که استفاده مداوم از آن برای اکثر افراد، پیامد‌های ناخوشایندی به همراه دارد. گوشت بلدرچین با توجه به تشابه زیاد به مرغ در طعم و بافت، می‌تواند بهترین جایگزین مرغ در غذاها باشد. برای تجربه‌ای دلپذیرتر‌ پیشنهاد می‌شود که آن را با ترشی مصرف کنید.

خواص بلدرچین برای کودکان

پروتئین یکی از مواد اصلی سازنده بدن است و در روند رشد بدن کودکان تاثیر بالایی دارد. بلدرچین منبع مناسبی برای دریافت مقدار زیادی پروتئین است و علاوه بر تسریع روند رشد، باعث عملکرد بهتر اندام‌ها در بدن می‌شود. ویتامین‌های موجود در بافت این گوشت برای کودکان الزامی و بی‌خطر است. بدون شک قراردادن تخم پرنده بلدرچین در رژیم غذایی کودک، انتخابی هوشمندانه تلقی می‌شود.

خواص بلدرچین برای زنان

گوشت بلدرچین منبع غذایی بسیاری مفیدی برای استفاده در رژیم غذایی خانم‌ها است و مصرف این گوشت می‌تواند به زنان کمک کند تا آهن مورد نیاز بدن را برای جبران آهن از دست رفته در دوران قاعدگی دریافت کنند. استفاده از گوشت بلدرچین به علت مواد معدنی مناسب در آن، بهترین گزینه برای جلوگیری از ایجاد افسردگی و کمبود ویتامین حتی در دوران یائسگی در زنان است.

گوشت فروشی اکبری 

با مدیریت مهدی اکبری

مجموعه گوشت فروشی اکبری از سال1390 فعالیت خود را در بازار گوشت ایران آغاز نموده و افتخار تامین گوشت ستاد تنظیم بازار استان سیستانوبلوچستان، همکاری با اتحادیه قصابانکرمان و تامین گوشت قرمز قصابان،  و همکاری با شرکت های بنام کرمان را درکارنامه خود دارد.  گوشت فروشی اکبری پس از گذشت13 سال از شروع فعالیت خود مفتخر است  با ایجاد شعب مختلف در خدمت مردم بوده و دسترسی مردم شریف استان را به گوشت باکیفیت، تازه و ارزان آسان‌تر نموده است.

سابقه فعالیت ها

۱- ازسال1390 تا 1400 همکاری با شرکت پشتیبانی امور دام کشور

۲- تامین گوشت سازمان ققنوس ایران

۳- تامین گوشت ستاد تنظیم بازار استان کرمان 

۴- تامین ۱۰۰ درصدی گوشت قصابان  استان کرمان

همکاری باشرکت های بنام کشور

۱- ژوبین پروتئن

۲- مهیا پروتئین

۳- پویا پروتئین

۴- ارغوان گوشت

گوشت فروشی اکبری زاهدان

شعبه1:زاهدان فلکه کوثر

شعبه 2:زاهدان خیابان سعدی نرسیده به فلکه کوثر

شماره تماس:


09910641171-093056413300-05433254565-09156785412