درود بر دنبال کنندگان  گوشت فروشی اکبری، ما اومدیم با یک مقاله فنی و درجه یک در مورد بهترین گوشت برای استیک. قطعاً استیک یکی از غذاهای گوشتی است که طرفداران بسیار زیادی دارد؛ اما موضوعی که همیشه آزار دهنده می‌باشد این است که گوشت مناسب استیک به سادگی پیدا نمی‌شود. «البته قبل ازگوشت فروشی اکبری» در ادامه قصد داریم که به صورت جامع و کامل در مورد گوشت مناسب استیک، بهترین قسمت گوشت گوساله برای استیک، بهترین گوشت گوسفندی برای استیک و… با شما صحبت کنیم.

اگر به بخش راهنمای خرید گوشت گوشت فروشی اکبری سر زده باشید، متوجه شده‌اید که ما به صورت کامل و جامع در مورد خرید انواع گوشت با شما صحبت کرده‌ایم. ما در مقالات قبلی می‌گفتیم که خرید گوشت با راهکارهای تخصصی گوشت فروشی اکبری کار ساده‌ای است؛ اما در مورد خرید گوشت مناسب استیک داستان کمی فرق می‌کند. زمانی که شما در حال خرید انواع گوشت از الو گوشت می‌باشید، خیالتان راحت است که متخصصین ما به خوبی با برش استیک آشنا هستند؛ ولی در حال حاضر گوشت فروشی اکبری در تمامی شهر‌ها فعال نیست که همه بتوانند از این ویژگی منحصر به فرد استفاده کنند.

به همین جهت ما تصمیم گرفتیم که یکبار برای همیشه تمامی این نکات را به شما آموزش دهیم. تا پایان این مقاله جذاب همراه باشید تا فوت و فن خرید گوشت استیک را به شما آموزش دهیم.

انتخاب بهترین گوشت برای استیک

انتخاب بهترین گوشت برای استیک بستگی به ذائقه و سلیقه شما دارد. به عنوان مثال بر اساس بررسی‌های صورت گرفته بهترین گوشت برای استیک، خرید گوشت فیله گوساله است. چرا که چربی به اندازه دارد، از طرفی طعم آن نیز بسیار لذیذ است. اما ممکن است که شما علاقه به خرید گوشت استیک مرغ داشته باشید. البته ما سعی می‌کنیم که انواع آن را به شما آموزش دهیم تا یک انتخاب عالی داشته باشید. ما در این مقاله بیشتر در مورد مدل مرسوم آن که گوشت گاو 🤤 می‌باشد با شما صحبت خواهیم کرد.

سازمان USDA «وزارت کشاورزی آمریکا» گوشت گاو که مناسب استیک باشد را به هشت بخش زیر تقسیم کرده است. البته بهترین بخش استیک گاو معمولاً کمر و دنده می‌باشد.

  • گردن
  • دنده
  • کمر
  • فیله
  • راسته
  • سرین
  • سینه
  • قلوه گاه
  • ران
  • سر دست
  • سر سینه

چه گوشتی برای استیک مناسب است؟

ما در بخش‌ قبل با این موضوع آشنا شدیم که اولاً انتخاب گوشت استیک امری سیلقه‌ای است. دوماً این که شما از کدام قسمت گوشت برای استیک نیز استفاده کنید بسیار مهم است. اما به نظر شما ویژگی گوشت قرمز مناسب برای استیک چیست؟

  1. رنگ گوشت: به صورت کلی رنگ گوشت گاو و یا گوسفند تازه معمولاً قرمز روشن و یا قرمز مایل به ارغوانی است. البته اگر شما از گوشت بره و یا گوشت گوساله استفاده کنید، رنگ آن معمولاً بین صورتی و قرمز است. در صورتی که مشاهده کردید رنگ استیک شما زرشکی و قهوه‌ای است و یا لک‌‌های قهوه‌ای روی آن است، این موضوع به معنی قدیمی بودن گوشت و یا فساد آن می‌باشد
  2. رگه‌های چربی: در زمان خرید گوشت استیک حتما بررسی کنید که روی آن رگه‌های چربی وجود داشته باشد. این موضوع به شما کمک می‌کند که طعم مناسبی از گوشت خود دریافت کنید. و از طرفی گوشت شما نیز بعد از پخت نرم باشد و به راحتی تکه شود.
  3. تازگی: اگر قرار است که یک استیک خوشمزه و درجه یک نوش جان کنید؛  به صورت کلی روی تازگی و رطوبت کم آن باید توجه ویژه داشته باشید.

بهترین قسمت گوشت گوساله و یا گوسفند برای استیک چیست؟

در این قسمت قصد داریم که به بررسی بهترین قسمت‌های بدن گاو و گوساله برای گوشت استیک حرفه‌ای بپردازیم. البته در مورد بهترین قسمت گوشت گوسفندی برای استیک نیز باید به شما بگوییم که بهترین قسمت گوشت گوسفند برای استیک قسمت فیله آن است. زمانی که شما مشغول خرید فیله گوسفندی از گوشت فروشی اکبری می‌باشید، می‌توانید انتخاب کنید که برای استیک قرار است استفاده شود. در این صورت همکاران ما به صورت ویژه آن را برش خواهند داد.

استیک تی بن و پورترهاوس (Porterhouse / T-bone Steak)

اگر شما به یک رستوران حرفه‌ای بروید، معمولاً این گزینه را در بخش استیک‌ها مشاهده خواهید کرد. استیک تی بن معمولاً از قسمت کمر گاو برش خورده می‌شود و طعم آن نیز به صورت لذیذ و از طرفی کم چربی می‌باشد. بهترین نوع پخت آن نیز، پخت آبدار می‌باشد. معمولاً گوشت کمر گاو یک استخوان شکل دارد که یک سمت آن گوشت فیله قرار دارد و از آن استیک تی بن تهیه می‌شود؛ در سمت دیگر آن گوشت بزرگتری قرار دارد که به آن استیک پورترهاوس گفته می‌شود.

صادقانه باید به شما بگوییم که به لحاظ طعم این دو تفاوت بسیاری با هم ندارند. تنها تفاوت آن‌ها در اندازه و قیمت آن است وگرنه شرایط یکسانی دارند. به این نکته توجه داشته باشید که این دو استیک معمولاً ضخامت بیشتری نسبت به سایر اسیتک‌ها دارند و به نوعی پادشاه استیک‌ها را نیز استیک پورترهاوس می‌دانند.

استیک فیله مینیون (Filet Mignon)

اگر شما به دنبال یک استیک نازک می‌باشید و از طرفی طعم و بافت نرم آن نیز بسیار برای شما مهم است، پیشنهاد ما استیک فیله مینیون است؛ چرا که این استیک نیز از قسمت کمر گوساله و یا گاو می‌باشد. برش‌های استیک فیله مینیون بسیار نازک است و از طرفی در زمان پخت نیز معمولاً به صورت نیم پخت «Medium Rare» استفاده می‌شود. در صورتی که دوست دارید گوشت شما نرم‌تر و از طرفی طعم آن نیز لذیذتر باشد، خرید استیک فیله گوساله همیشه بهترین گزینه می‌باشد. این مدل استیک برای سیستم گوارش کودکان و خانوم‌ها بسیار مناسب است و جذب بسیار عالی هم دارد.

1.      استیک ریب آی (Ribeye Steak)

معمولاً افراد که به دنبال گوشت لذیذ و چرب می‌باشند، از این گوشت استیک استفاده می‌کنند. البته توجه داشته باشید که منظور ما از چرب بودن رگه‌های واضح چربی نمی‌باشد، بلکه منظور ما بافت چرب گوشت است که اندکی طعم آن را متفاوت می‌کند. برای تهیه استیک ریب آی شما باید از قسمت دنده گاو و گوساله استفاده کنید. که در این مورد نیز بهترین انتخاب خرید ریبای گوساله است.

به این نکته توجه داشته باشید که نوع پخت نیز در طعم این استیک بسیار مؤثر است. چرا که پخت از طریق سرخ کردن و با پخت از طریق گریل کردن دو طعم بسیار متفاوت به شما خواهند داد. پیشنهاد ما این است که از پخت به روش گریل کردن استفاده کنید، چون گوشت آن به اندازه کافی چرب است و از طرفی سرخ کردن آن منجر به چرب شدن بیشتر می‌شود.

استیک تاماهاوک (Tomahawk Steak)

استیک تاماهاوک با استیک ریبای تفاوت چندانی ندارد و حتی می‌توان گفت که یکی هستند. قسمتی از دنده گاو و یا گوساله که محل اتصال دنده‌ها می‌باشد، به ما استیک تاماهاوک را می‌دهند. معمولاً اندازه آن به نسبت استیک ریب آی کوچکتر است، به همین دلیل برای افرادی که دوست دارند استیک چرب میل کنند و از طرفی رژیم غذایی خاصی هم دارند، این گزینه بسیار مناسب می‌باشد. توجه داشته باشید که در استیک تاماهاوک نیز بهترین مدل پخت همان گریل کردن می‌باشد.

اسیتک  اسنک فلنک (Flank Steak)

اگر شما به دنبال یک استیک بدون چربی و از طرفی تماماً رژیمی هستید، تنها انتخاب شما استیک اسنک فلنک می‌باشد. این استیک یک برش بزرگ از زیر شکم گاو است که قطری متوسط دارد. برخی از قصاب‌ها نیز استیک اسنک فلنک (Flank Steak) بواسطه برش از پهلوی گاو جدا می‌کنند. باید بگوییم که بطور کلی شاید طعم آن مانند 4 مدل استیک قبلی نباشد. (منظور ما چرب بودن و همچنین لذیذ بودن آن است)

اما شما می‌توانید یک طعم بسیار جذاب و متفاوت را از استیک خود انتظار داشته باشید. به نوعی تفاوت مزه و طعم این نوع استیک با دیگر استیک‌ها مانند تفاوت گوشت کوهان گوساله و گوشت سر دست گوساله است. شاید هر دو از نظر شما گوشت قرمز باشند، اما طعم بسیار متفاوتی دارند.

بهترین کار برای استفاده از استیک اسنک فلنک (Flank Steak) این است که در پخت از مرینیت کردن به صورت حرفه‌ای استفاده کنید. شاید فکر کنید که طعم دارد کردن گوشت استیک اشتباه است. اما در این مورد به خصوص کمک می‌کند که طعم آن دلپذیر شود. از طرفی نوع پخت آن نیز بسیار مهم است که روش سرخ کردن برای این نوع استیک می‌تواند یک گزینه مناسب باشد.

استیک اسکرت (Skirt Steak)

ممکن است که شما به دنبال یک استیک کم چربی و از طرفی با طعم بسیار لذیر باشید، در این صورت پیشنهاد ما به شما استیک اسکرت (Skirt Steak) می‌باشد. این استیک به نسبت دیگر استیک‌ها اندکی سفت‌تر است و گوشت آن حالت چرب نداشته و به همین دلیل لطافت کمتری را شما احساس می‌کنید.  معمولاً قصاب‌های حرفه‌ای برای استیک اسکرت یک برش بلند بسیار نازک از ماهیچه‌های دیافراگم گام را انتخاب می‌کنند.

دقت کنید که این استیک شاید ظاهر شبیه به استیک فلنک داشته باشد، اما ماهیت و از طرفی لطافت و طعم آن بسیار متفاوت است. اگر شما یک فرد فیتنس کار و یا بدنساز می‌باشد، بهترین انتخاب برای شما استیک اسکرت می‌باشد. بهترین روش پخت آن نیز گریل کردن می‌باشد، چرا که شما قرار است ماهیت رژیمی بودن آن را حفظ کنید.

استیک راند (Round Steak)

اگر شما قرار است که از یک استیک به شدت خوش طعم و از طرفی سفت استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما استیک راند (Round Steak) می‌باشد. این نوع استیک از عضلات لاغر پای عقب گاو جدا می‌شود. روش پخت این استیک معمولاً آب پز کردن با حرارت کم است، اما گریل کردن آن نیز بد نمی‌شود. دقت کنید که این استیک یک منبع بسیار عالی پروتئین و همچنین اسیدهای آمینه ضروری برای بدن می‌باشد. برای سفارش استیک راند (Round Steak) از گوشت فروشی اکبری بهترین کار این است که از ساعت 9 صبح تا 9 شب با شماره 0991054659 تماس بگیرید. ما در هفت روز هفته در خدمت شما عزیزان هستیم.

استیک فلت آیرون (Flat Iron Steak)

برخی از افراد فقط از استیکی استقبال می‌کنند که بسیار نرم و لطیف باشد و از طرفی دوست ندارند که چربی بالای آن نیز باعث چاقی آن‌ها شود. پیشنهاد تیم تحقیقاتی الو گوشت به آن‌ها استیک فلت آیرون (Flat Iron Steak) می‌باشد. چرا که این استیک از عضلات شانه گاو تهیه می‌شود. میزان پروتئین آن بسیار بالا است، از طرف مقابل چربی آن بسیار کم است. در نهایت طعم آن نیز شما را حیرت زده خواهد کرد.

انواع درجات پخت استیک به چه صورت است؟ «انواع استیک از نظر پخت»

اگر شما به یک رستوران حرفه‌ای رفته باشید در زمان ثبت سفارش معمولاً از شما سوال می‌کنند که نوع پخت استیک شما به چه صورت باشد. در این زمان پاسخ شما روی طعم، لطافت، میزان چربی، رنگ و… استیک تاثیر فراوان دارد. از طرفی ممکن است که خود شما بخواهید در منزل و یا در پیک نیک استیک درست کنید. باید بدانید که هر کسی چه روشی را برای میل کردن، انتخاب می‌کند.

استیک خام یا رِیر (Rare)

افراد بسیار زیادی دوست دارند که استیک آن‌ها کم پخت باشد و در زمان میل کردن استیک طعم خود گوشت را نیز متوجه شوند. البته توجه داشته باشید که آماده سازی استیکی که قرار است به صورت خام آماده شود معمولاً با دیگر استیک‌ها اندکی متفاوت است. اغلب استیک خام یا رِیر (Rare) از بیرون گریل می‌شود و رنگ اندکی قهوه‌ای دارد، اما مرکز آن رنگ صورتی روشن و یا اندکی قرمز دارد.

 طعم آن آبدار است و لطافت آن واقعا جذاب می‌باشد. برای درست کردن استیک خام یا رِیر (Rare)، شما بهتر است که یک طرف استیک را به مدت 5 الی 6 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید و طرف دیگر را نیز به مدت 3 الی 4 دقیقه.

استیک مدیوم ریر (Medium Rare)

اما بهترین مدل  پخت استیک و از طرفی استاندارد ترین حالت پخت استیک روش استیک مدیوم ریر (Medium Rare) می‌باشد. در این روش بیرون استیک قهوه‌ای روشن و گاهاً کاراملی است. از طرفی شما خطوط گریل را به خوبی روی آن مشاهده خواهید کرد و این نشان از پخت مناسب آن می‌باشد.

مرکز گوشت معمولاً قرمز رنگ است، اما اگر به خوبی پخته شده باشد و اندکی بیشتر روی آتش بماند ممکن است که تغییر رنگ هم بدهد و رنگ آن تیره شود. معمولاً برای پخت استیک مدیوم ریر شما باید یک طرف را مدت 5 الی 6 دقیقه حرارت دهید و طرف دیگر را نیز به مدت 4 الی 5 دقیقه حرارت دهید. دقت کنید که نوع حرارت شما در این موضوع بسیار مهم است و بهتر است حرارت را روی حالت متوسط و یا کم تنظیم کنید.

استیک با پخت مدیوم (Medium)

در این روش پخت استیک معمولاً بیرون گوشت به رنگ قهوه‌ای تیره درآمده است. لبه‌های گوشت استیک شما ممکن است که اندکی سوخته باشد. داخل گوشت استیک شما اغلب نیم پز است و شما طعم آبدار بسیار کمی را از آن متوجه خواهید شد. باید به شما بگوییم که این روش برای سیستم گوارش ما نیز بسیار مناسب است. شما برای پخت این مدل استیک یک طرف را به مدت 6 الی 7 دقیقه روی آتش قرار دهید و از طرفی بعد از 2 الی 3 دقیقه گذشت زمان نیز آن را به صفحه تابه و یا گریل خود فشار دهید تا خط گریل به خوبی روی آن ایجاد شود. طرف دیگر را نیز به مدت 4 الی 5 دقیقه بپزید و بعد از 2 الی 3 دقیقه آن را اندکی فشار دهید.

استیک متوسط کامل پخته یا مدیوم وِل (Medium Well)

اگر شما دوست دارید که وسط گوشت شما رنگ روشنی داشته باشید اما به خوبی پخته باشد؛ در این صورت بهترین نوع پخت استیک، متوسط به سمت کامل پخته یا مدیوم وِل می‌باشد. در این روش معمولاً لایه‌های بیرونی به خوبی گریل شده است و از طرفی درون گوشت نیز حالت بخار پز و یا آب پز داشته که رنگی روشن دارد، اما طعم گوشت خام ندارد.

شما برای پخت استیک به روش استیک متوسط به سوی کاملاً پخته یا مدیوم وِل لازم است که یک طرف آن را به مدت 7 الی 8 دقیقه بپزید و طرف دیگر را نیز به مدت 5 الی 6 دقیقه. در این صورت می‌توانید اطمینان داشته باشید که استیک شما یک طعم بسیار عالی دارد و از طرفی لایه‌ای درونی آن نیز لذیذ و پخته شده است.

استیک کاملا پخته یا ول (Well)

اگر قرار است که شما برای اولین بار طعم استیک را امتحان کنید، بهتر است که استیک مدیوم ول و یا استیک کاملا پخته یا ول (Well) استفاده کنید. در این صورت شما می‌توانید طعم بسیار مناسبی را از آن انتظار داشته باشید. در این روش معمولاً بیرون استیک کاملاً قهوه‌ای شده است و درون آن نیز به خوبی پخته است. افرادی که استیک را برای زمان‌های خاص میل می‌کنند از این روش پخت به شدت استقبال می‌کنند.

برای پخت استیک به روش استیک کاملاً پخته یا ول (Well) لازم است که یک طرف استیک را به مدت 10 الی 15 دقیقه به خوبی بپزید. البته توجه داشته باشید که نباید سطح بیرونی گوشت شما بسوزد. طرف دیگر را نیز می‌توانید به مدت 5 الی 7 دقیقه اجازه دهید پخته شود. در نهایت به این موضوع توجه داشت باشید که در استیک کاملاً پخته یا ول، گوشت اندکی سفت‌تر می‌شود، اما طعم دلپذیر خود را حفظ خواهد کرد.

سخن پایانی

ما در این مقاله به صورت کامل و جامع در مورد بهترین گوشت استیک با شما صحبت کردیم. به شما گفتیم که هر نوع استیک از کدام قسمت بدن گاو و یا گوسفند تهیه می‌شود. البته برخی از افراد تمایل دارند که استیک ماهی شیر و یا استیک بوقلمون را نیز امتحان کنند. همانطور که گفتیم این موضوع کاملاً به سلیقه افراد بستگی دارد. تیم آشپزی گوشت فروشی اکبری تمام تلاش خود را به کار گرفته که بهترین روش پخت استیک را نیز به صورت کاربردی و کوتاه آموزش دهد.

به بخش آموزش آشپزی گوشت فروشی اکبری مگ نیز سری بزنید و با آموزش آشپزی تخصصی پخت انواع استیک آشنا شوید. خوشحال می‌شویم که تجربه پخت بهترین استیک و یا خرید بهترین گوشت استیک خود را با ما در میان بگذارید. تیم تحقیقاتی گوشت فروشی اکبری به دنبال این است که بداند، دنبال کنندگان او بیشتر به چه مدل گوشت استیک علاقه مند هستند.