گراتن بوسیله انواع سبزیجات پخته شده و ماهی ها و میگوهای مخلوط با سس سفید تهیه می شود. سس گراتن باید طوری باشد که کاملا روی سبزی یا ماهی یا میگو را بپوشاند. انواع گراتن می بایست در ظرف های نسوز کم عمق طبخ شود و با همان ظرف سرو شود. پنیری که به مصرف گراتن و سوفله میرسد باید از پنیر گریور یا گودا و انواع آن باشد چون در آن پنیرها آب می شود و سطح گراتن و سوفله بهتر طلایی می شود.
انواع گراتن:
- گراتن آندیو
- گراتن بادمجان
- گراتن تره فرنگی
- گراتن سیب زمینی
- گراتن گل کلم
- گراتن ماهی
- گراتن مرغ
- گراتن مرغ و بادمجان
- گراتن کدوی سبز
- گراتن اسفناج